Olsa bekert verder

K.OLSA Brakel-FC Gullegem 1-0.

Tegen reeksgenoot Gullegem was de eerste kans in de wedstrijd voor de thuisploeg. Op aangeven van Lauwrensens knalde Hebbelinck tegen de vuisten van doelman Ampe. Ook aan de overzijde toonde doelman Van Den Noordgaete zijn kunnen, hij pakte uit met een knappe redding toen hij door Simoens onder vuur werd genomen. Toen Hebbelinck uitpakte met een rush op rechts legde die terug op de inlopende De Haspe die zijn schot via een verdedigende voet naast het doel zag gaan. Bij de daaropvolgende corner trapte Delie richting goal. Ampe leek geklopt, maar het West-Vlaamse sluitstuk kreeg hulp van een medespeler die de bal net voor de doellijn kon ontzetten.

Het spel bleef heen en weer gaan, echte doelkansen vielen er echter niet meer te noteren.
Na goed vijf minuten in de tweede speelhelft hield OLSA doelman Van Den Noordgaete zijn ploeg overeind toen hij met een ultieme voetreflex een deviatie van Sampens onschadelijk maakte. Op het uur ging OLSA spits Delie net onder een voorzet van Haezebroeck door. De volgende thuisaanval kende meer succes. Delie bediende Hebbelinck die van in de grote rechthoek naar de verste benedenhoek mikte, Ampe kon de bal nog aanraken met de vingertoppen maar kon niet verhinderen dat die tegen de netten ging. 1-0 na 64’. Een kleine vijfminuten later dook Delie ineens op voor de bezoekende keeper, de thuisaanvaller omspeelde Ampe maar verdediger Vansuypeene bracht finaal nog redding.

De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, de OLSA defensie hield stand. Pauwels nam Ampe nog eens op de korrel en een kopbal van Delie, na vrijschop van Lauwrensens, viel pal in de handen van de bezoekende keeper. In de slotminuten liet Vansuypeene de kans op de 1-1 liggen toen hij van kortbij hoog over besloot.

OLSA ontvangt komende zondag in de volgende ronde streekgenoot Eendracht Aalst, aanvang 16h.

R 18.

X