Nederlaag voor OLSA

K.Olympia SC.Wijgmaal-K.OLSA Brakel 3-2.

De thuisploeg nam de beste start en dat resulteerde in een vroeg openingsdoelpunt. Stockx trapte een corner richting eerste pal waar Weuts de bal binnen knikte. 1-0 na 4’. Na goed tien minuten krulde Hebbelinck een vrije trap rond de muur, thuisdoelman Vanwelkenhuys dook naar de goeie hoek. Toen diezelfde Hebbelinck iets voor halfweg de eerste speelhelft de bal op de flank kreeg toegespeeld schakelde die zijn tegenstander uit en nam met een mooi geplaatst afstandsschot Vanwelkenhuys te grazen, 1-1 na 20’. Op het halfuur krulde Lkoutbi een vrije trap over de muur, de bal vloog over en in de slotminuut trapte Bogaert op aangeven van Delie de bal pal in de handen van de thuisdoelman.

Ook in de aanvangsfase van de tweede periode pakte Wijgmaal uit met een vroeg doelpunt. De doorgebroken Blockx ging in de grote rechthoek onderuit, Kempeneers scoorde de 2-1 vanop de stip. Een paar minuten later kwam Brakel goed weg toen Ringoot een kopbal van Vanherberghen net voor de lijn kon keren. Net voor het uur kwam OLSA opnieuw langszij, Delie strafte mistasten van Vanderstappen genadeloos af. 2-2 na 57’. Lkoutbi besloot na voorbereidend werk van Goossens en Pauwels voorlangs. De pas in gevallen Braziliaan Da Silva gaf meteen zijn visitekaartje af toen hij met een fantastisch schot voor de 3-2 zorgde, er bleef nog een kwartier te spelen. Trainer Huysveld bracht met De Haspe, Kenneth Van Den Berghe en Kabanda nog vers bloed in de ploeg. Het was evenwel de thuisploeg die het dichtst bij een doelpunt kwam. In de slotminuut knalde Blockx in één tijd tegen de dwarsligger.

Komende zondag neemt Brakel het thuis op tegen Westhoek.