Renovatie De Maretak voltooid


De renovatie van de zestig oudste assistentiewoningen van De Maretak is na anderhalf jaar voltooid. ‘De badkamers en de vloer werden uitgebroken en er zijn aanpassingen gebeurd aan de keuken’, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. Daarnaast verfraaiden schilderwerken de aanblik.’ Voor de werken werd 1,6 miljoen euro uitgetrokken.

In de jaren 1980 werden aan de Groteweg in Geraardsbergen zestig assistentiewoningen gebouwd onder het voorzitterschap van Adrien Van Heuverswyn. Die behoren tot de eerste generatie van wat toen nog ‘serviceflats’ werd genoemd in Vlaanderen. Na ruim dertig jaar waren die aan vernieuwing toe.

Werken gespreid over twee jaar
‘De zestig oudste assistentiewoningen werden grondig renoveren’, legt OCMW-voorzitter David Larmuseau uit. Daarvoor werd 1,6 miljoen euro uitgetrokken. De badkamers en de vloeren werden uitgebroken en er gebeurden aanpassingswerken aan de keuken. Ten slotte verfraaiden schilderwerken de aanblik van het gebouw. De werken werden gespreid over anderhalf jaar.
Verder werden de voorbije jaren het oproepsysteem verbeterd, de paden geasfalteerd en de tuin verder uitgebouwd met onder andere een Sporthof.

Kwaliteit verbeterd
Dankzij de deskundige begeleiding bleven de ongemakken voor de inwoners tot een minimum beperkt. Op de voorstelling bedankte de voorzitter de verantwoordelijke personeelsleden. Met dit project komt het OCMW-bestuur de belofte na voor een betaalbare, toegankelijke en kwalitatieve dienstverlening. ‘De prijzen voor de bewoners zijn niet verhoogd, de hoge waarborgen zijn afgebouwd en de kwaliteit van de assistentiewoningen is verbeterd’, besloot Larmuseau.