Verpleegsterschool van start


In de gebouwen van de voormalige priorij Hunnegem is op 3 september een innovatieve prakrijkgerichte zorgopleiding voor HBO5 verpleegkundige opgestart. De initiatiefnemer is het Sint-Augustinusinstituut uit Aalst.

Opleiding van drie jaar
Maandag 3 september was de eerste schooldag voor vijftien leerlingen HBO5 verpleegkundige. Deze innovatieve praktijkgerichte zorgopleiding (IPZO) wordt voor het eerst in Geraardsbergen ingericht. Dat gebeurt onder de vleugels van het Sint-Augustinusinstituut in Aalst.
‘Dit is geen klassieke schoolse opleiding,’ zegt directeur Jan De Bruyn, ‘maar onze studenten komen via kleinere opdrachten zeer vlug in contact met de werkvloer. De ervaring leert dat door die aanpak de overhang naar een langere stageperiode veel vlotter verloopt.’ Tijdens de opleiding die drie jaar duurt, worden de studenten voorbereid op een job in de zorgsector.

Socio-cultureel centrum
Ook David Larmuseau, de verantwoordelijke van de site Hunnegem, is tevreden met deze nieuwe partner. ‘Stap voor stap groeit de voormalige priorij uit tot een eigentijds socio-cultureel centrum. Er waren eerst diensten van de Zorggroep Eclips: de Thuisverpleging, de paramedische diensten en het Dagverzorgingscentrum. Daarnaast is Leerpunt er gevestigd en kregen de musea HUGE (Hunnegem-Geraardsbergen) en het Museum en Archief van de Vlaamse Film (MAVF) er onderdak. Met de verpleegsterschool wordt opnieuw aangeknoopt met een rol die Hunnegem al sinds de 17de eeuw vervult: het geven van kwaliteitsonderwijs.’

PRAKTISCH
Verpleegsterschool Hunnegem. Info: www.sai-aalst.be. Tel: 053/70.33.79 of info@sai-aalst.be