Wacht niet langer om in te schrijven : alarmsysteem BE-ALERT heeft al meer dan 420.000 geregistreerde gebruikers

Het nationale alermsysteem BE-ALERT begint stilaan bekendheid te krijgen. Toch zijn nog  heel wat  burgers niet ingeschreven. Nochtans volstaat het om een GSM nummer of mailadres op te geven. De meeste Oost-Vlaamse gemeentes zijn ondertussen aangesloten.

Burgemeester Jenne De Potter van Zottegem riep eerder al de burgers op om in te schrijven. “Het systeem is in staat om alle personen binnen een bepaalde zone in de onmiddellijke omgeving van de noodsituatie snel op de hoogte te brengen met een uniforme en duidelijke boodschap van een offici ële bron”, legt burgemeester De Potter uit.

Door dit systeem kunnen we nog sneller op de bal spelen en omwonenden verwittigen of informeren in noodsituaties en kunnen we hen op een snelle manier de nodige aanbevelingen doorgeven, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.”

De boodschappen worden verstuurd via sms, e-mail of een gesproken bericht op de vaste telefoonlijn. Wie er gebruik wil van maken kan zich gratis inschrijven via de website be-alert.be.