Beiaard-verkiezingsinterviews: Margot Lenssens, Groen Zottegem

Beiaard-verkiezingsinterviews. Maak kennis met Margot Lenssens, plaats 19 Groen Zottegem.

Wat wil je in Zottegem behouden?

Ik vind Zottegem een levendige stad. Er zijn vele culturele activiteiten en tal van mogelijkheden om te ontspannen. Er is plaats voor de jeugd om zich uit te leven in de natuur. Zoals het nieuwe Beislovenpark en het speelbos in het Park van Breivelde.

Wat wil je in Zottegem veranderen?

Ik wil een groenere omgeving. Groen in de stad zorgt niet alleen voor meer biodiversiteit, maar ook voor een sociale buurt en een goed humeur bij de buurtbewoners. Zo wil ik graag meer aandacht voor geveltuinen en het lijkt me ook leuk om enkele hoekjes in de stad op te fleuren.

Noem twee prioriteiten uit jouw programma.

Een veilige fietsomgeving is een punt waar ik veel aandacht aan wil vestigen. Dit niet enkel nabij scholen, maar doorheen de hele stad. Verder wil ik van Zottegem een milieuvriendelijkere stad maken. Niet alleen praktische verwezenlijkingen, maar ook bewustmaking bij de Zottegemnaren.

Wat is je favoriete plaats in Zottegem en waarom?

Mijn favoriete plekje in Zottegem is een deel van het Jan De Lichtepad. Wat mij het meest aanspreekt zijn de grote mysterieuze uitgeholde knotwilgen langs het kronkelende beekje

14 oktober in Zottegem? Klik op foto voor de analyse van De Beiaard-redactie

Kennis maken met andere kandidaten? Klik op de foto voor een interview

Peter Lagaert, plaats 10 N-VA Zottegem