Bezoek van het Kerkkoor van Ödsbach (deelgemeente van Oberkirch) aan Oosterzele

Op 7/9 september was het het Kerkkoor van Ödsbach (deelgemeente van Oberkirch)te gast in Oosterzele.

De gemeente Oosterzele is intussen 28 jaar verbroederd met de stad Oberkirch in het Zwarte Woud (Baden-Württemberg). In al die jaren werden over en weer 10-tallen wederzijdse bezoeken georganiseerd, die in grote mate hebben bijgedragen tot een zeer goede verstandhouding tussen beide partners.

Ook tussen verenigingen werden diverse vriendschapsbanden ontwikkeld. Zo trok het zangkoor De Gonde uit Moortsele vorig jaar naar Ödsbach en werden daar een paar optredens georganiseerd. Dit jaar was er een tegenbezoek van een delegatie van 47 personen (zangers, familie en vrienden van het kerkkoor).

Op 7 september werd een geleid bezoek gebracht aan de stad Gent en diezelfde avond volgde een barbecue en gezellig samenzijn in het zaaltje De Rots in Scheldewindeke.

Op 8 september bezocht het Duitse koor de stad Brugge en later op de dag de brouwerij Huyghe in Melle. ’s Avonds was er een vrij moment in de mooi verlichte stad Gent.

Op 9 september werd in de voormiddag een rondrit georganiseerd doorheen de gemeente Oosterzele. Daarbij werden elk van de 6 dorpskernen bezocht en becommentarieerd door begeleider Paul Cottenie. Rond de middag volgde nog een bezoek aan het gemeenschapscentrum De Kluize waar de groep werd rondgeleid door schepen Jan Martens. Na nog een natje en een droogje vertrokken de Duitse vrienden terug naar hun Heimat. De organiserende vereniging De Gonde houdt aan het bezoek van de vrienden uit Oberkirch een zeer goed gevoel over.