Beiaard-verkiezingsinterviews: Roger De Corte, Groen Zottegem

Beiaard-verkiezingsinterviews. Maak kennis met Roger De Corte, plaats 8 Groen Zottegem.

Wat wil je behouden?

Behouden : zeker en vast dat beetje groen dat nog overblijft in Zottegem , vooral in de omgeving van het centrum wordt er constant bijgebouwen . bv    ‘ alle groen   ‘ rond de Zoeten inval zeker behouden. ook de jaarlijkse autovrije zondag , parkconcerten , rommelmarkt Velzeke , cultuurcaravan ( zet de deelgemeenten iets meer in de kijker ) , het seniorenfietsen : sociaal contact , meer beweging en zeer goed georganiseerd   enz…

Wat wil je veranderen?

Minder auto’s in het centrum, zoals ik al zei Stationstraat en Hoogstraat verkeersluw.  Werken met aangepaste parkeertarieven. Iets verder van het centrum parkeren goedkoper maken.

Noem twee prioriteiten uit jouw programma.

Dierenwelzijn en natuur en ik pas beide zoveel mogelijk toe in de praktijk .

Wat is je favoriete plaats in Zottegem en waarom?

Bij favoriete plaats denk ik aan mijn fietstochten, neem bijvoorbeeld het stuk Mijnwerkerspad tussen de Slijpstraat en de Boembekemolen. Volop in de natuur , dichtbij de Zwalm , prachtige veldbloemen en geen enkele auto in de omgeving. en het mooie Koebrugje halfweg , tussendoor ook een paar zitbanken om te genieten van de rust .

Andere verkiezingsinterviews lezen? Klik op link hieronder

Beiaardverkiezingsinterviews