Lezing in De Rots Scheldewindeke: ‘Van kwestbaarheid naar kracht’.

Noteer alvast: donderdag 11 oktober, 19 u 30, parochiehuis De Rots, Marktplein 5 Scheldewindeke. Samana Scheldewindeke wist zingevingscoördinator Jean — Paul Vermassen te strikken voor de boeiende lezing rond het thema ‘Van kwestbaarheid naar kracht’ naar het gelijknamige boek. Alle geïnteresseerden, leden en niet- leden zijn welkom. En mooi meegenomen, de toegang is gratis. (Reporter 17, foto DDL)

De eminente spreker Jean- Paul Vermassen heeft contact met veel zieke mensen en mantelzorgers en ontdekte hoe belangrijk het is de zieken een veilige plek te bieden waar ze hun kwetsbaarheid kunnen laten zien, te praten over moeilijke momenten, over hun machteloosheid. Enkel zo voelen mensen zich gezien en ontstaat echte verbinding en automatisch ook zingeving omdat mensen zich erkend en begrepen voelen. Er is dan ook plaats voor verdriet bij afscheid van geliefden.‘Mensen vinden hun kracht, via de kracht van anderen’.
Inschrijven is niet nodig. Als je nog vragen hebt kan je bellen naar Jo De Lange, 09 / 362 27 99, 0479 / 09 81 40; leen.vanderveken@hotmail.com.                       Reporter 17