Octopus-wegmarkeringen in Oosterzele

In Oosterzele zijn in zes schoolomgevingen Octopus-wegmarkeringen aangebracht. Deze wegmarkeringen moeten de weggebruiker er attent op maken dat ze zich in een schoolomgevingen bevinden. De veelkleurige markeringen zorgen er samen met de al aanwezige markeringen en het Octopus-wegmeubilair voor dat de schoolomgevingen ‘in het oog springen’.

 

 

 

 

Schepen voor Mobiliteit en Verkeer Christ Meuleman: “De voorbij dagen brachten we de markeringen aan op Dorp, Groenweg en Korte Ambachtstraat in Oosterzele, Pastorieberg in Balegem, Kloosterstraat in Moortsele en de Brielstraat in Gijzenzele. De markeringen zijn aangelegd in thermoplasten; een slijtvaste, milieuvriendelijke en duurzame vorm van wegmarkeringen. Omwille van het kostenplaatje zullen we de wegmarkeringen gefaseerd aanbrengen. Binnen de twee jaar moet het volledige plaatje afgewerkt zijn waardoor alle schoolomgevingen begrensd worden door de Octopus-wegmarkeringen.