Politie is op zoek naar twee daders van een overval en misschien nog slachtoffers zullen maken!


Op 21 maart 2018 werden in Geraardsbergen twee alleenstaande vrouwen van rond de 80 jaar overvallen. De twee feiten gebeurden in niet minder dan 1 uur tijd en worden gelinkt aan elkaar door een geblutste 3-deurs lichtgrijze Mercedes coup é.

Bij beide feiten werd de wagen opgemerkt. Bij het eerste slachtoffer belden twee daders omstreeks 14.30 uur aan en gebruikten een list om binnen te geraken. Ze vroegen of ze hun handen konden wassen, vervolgens leidde één dader de bejaarde vrouw af, terwijl de tweede dader de portefeuille stal. Een half uur later omstreeks 15.00 uur sloegen de daders opnieuw toe. Ze parkeerden hun Mercedes coup é op de parking van het warenhuis LIDL om zo zicht te hebben op welke klanten uit de winkel kwamen. Toen een 85-jarige vrouw met twee goedgevulde tassen de winkel uitkwam zagen ze hun kans. De vrouw werd stapvoets gevolgd door de daders in hun wagen. Toen ze het pleintje aan de Sint-Machariuskerk opstapte, kwam één van de daders naar haar toe en vroeg of ze een muntstuk kon wisselen.

De vrouw wimpelde de man of maar hij vroeg het een tweede maal en werd autoritair. Toen de dader merkte dat zijn list niet ging slagen, rukte hij de handtas zeer gewelddadig uit de handen van de vrouw die hierbij zwaar ten val kwam. De speurders doen oproep naar getuigen die deze wagen ergens hebben opgemerkt. Het kan ook zijn dat deze wagen ergens te koop is aangeboden. Misschien zijn er nog andere mensen die op dezelfde wijze werden aangesproken – wisselen van muntstuk- en dit niet hebben aangegeven bij de politie.

Profiel van de daders
Beschrijving van de wagen : Een lichtgrijze Mercedes Coup é – 3 deurs – zonder wieldeksels. De wagen is meer dan 10 jaar oud – bouwjaar tussen 2001 en 2008, opvallend zijn de zware blutsen aan de rechterzijde van de wagen.

Beschrijving dader 1: Hij is vermoedelijk van Oost-Europese origine en ongeveer 30 jaar oud. Hij is normaal gebouwd maar wel opvallend klein. Hij droeg donkere kledij en een donkere hoed met een rand of een muts. Zijn gebit was onverzorgd en had kleine tanden. Hij sprak vermoedelijk Frans.

Dader 2 : is eveneens van vermoedelijk Oost-Europese origine en ongeveer 40 jaar oud. Hij is 1m80 lang en had een onverzorgd uiterlijk. Hij sprak vermoedelijk Frans tegen zijn slachtoffers en onderling spraken ze een vreemde taal.

Wie kan meer informatie geven over dit voertuig of wie werd eveneens aangesproken door deze daders, alle informatie is welkom op het gratis nummer 0800 30 30 0. Getuigen kan ook via opsporingen@police.belgium.

Bron: het Nieuwsblad

X