Impasse in Zottegem. Waarom Paul Lievens niet tekent: “Dit gaat niet over postjes”

 

Na Peter Vansintjan gisteren geef  nu ook Paul Lievens uitleg bij de reden waarom hij het akkoord tussen zijn partij CD&V en N-VA weigert te tekenen.

Door te weigeren om te tekenen zetten de twee CD&V en N-VA voor blok, want met 13 handtekeningen op 29 behaalt coalitie geen meerderheid in de gemeenteraad. Bovendien mogen de verkozenen van CD&V en N-VA die wel al hun handtekening hebben gezet geen andere zogenaamde voordrachtsakte meer tekenen.

“Er wordt geroddeld dat het over postjes zou gaan, maar dat wil ik met klem ontkennen”, aldus  Paul Lievens. “Ik ben samen met de CD&V met een programma naar de kiezer getrokken en ik wil niets tekenen vooraleer ik mijn uiterste best heb gedaan om dat te realiseren. Ik wil net zoals Peter enkele garanties, anders teken ik niet. Zo wil ik dat er zoals ons programma voorschrijft voldoende aandacht blijft voor de sociaal zwakkeren in onze maatschappij, de ouderen bijvoorbeeld. Ook wil ik zekerheid hebben over het feit dat er niet in het wilde weg geprivatiseerd wordt, want daar heb ik mij gedurende mijn carrière met de steun van mijn kiezers altijd tegen verzet. Hetzelfde geldt voor het gemeentepersoneel, ook die moeten garanties krijgen van de nieuwe coalitie. Zo heb ik er altijd voor geijverd dat er zoveel mogelijk wegeniswerken door eigen personeel moeten uitgevoerd worden, dat mag niet veranderen want zij doen hun job prima.”

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via de link hieronder

Waarom Lievens niet teken: “Dit gaat niet over postjes

Herlees de reactie Van Peter Vansintjan via de link hieronder

“Nu tekenen is een blanco cheque uitschrijven en overhandigen aan N-VA”

 

X