OLSA kan voor de derde week op rij de voorsprong niet behouden

KRC Harelbeke-K.OLSA Brakel 2-2.

Naast de langdurig gekwetsten Delie, Lkoutbi en Kawaya ontbraken bij de bezoekers nu ook Haezebroeck (schorsing) en Van Den Bossche (ziekte). Kabanda was gelegenheidsaanvoerder.

OLSA dwong van meetaf aan veldoverwicht af en dat resulteerde in enkele hoekschoppen. 3e keer goeie keer want Lauwrensens schoot Brakel op aangeven van Hebbelinck in één tijd op voorsprong, 0-1 na 13’. OLSA controleerde, de thuisploeg was onmondig. Even na het halfuur toch iets wat op een kans leek voor Harelbeke, Declercq krulde een vrije trap over. Kansen waren schaars voor beide ploegen. Toch verkwanselde thuisspits Descheemaecker in de slotminuten van de eerste helft op knullige wijze d é kans op de gelijkmaker.

De tweede helft was amper enkele seconden oud of de bordjes stonden in evenwicht toen Dejonghe zwak Brakels verdedigen afstrafte. 1-1 na 46’. OLSA hapte naar adem. Op het uur belandde een afgeweerde bal bij de ingevallen De Rechter die in de herneming de deklat trof. De daaropvolgende bezoekende tegenprik kende meer succes. Pauwels stuurde De Haspe de diepte in die met een mooi geplaatst schot de uitgekomen Harelbeekse doelman Degrendel het nakijken gaf. 1-2 na 63’. De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen. Op voorzet van Vandenbroucke kopte Descheemaecker pal in de handen van Van Den Noortgaete. Diezelfde Descheemaecker wrong enkele minuten later een huizenhoge kans knullig de nek om toen hij van kortbij de doellijn over de bal trapte. Met nog een kwartier te spelen kende OLSA serieus wat geluk toen een schot van Selmani via beide doelpalen opnieuw het veld inrolde. De ingevallen Nfor kwam voor Brakel dichtbij een bevrijdende derde treffer toen hij een vrije trap mooi rond de muur naar de hoek krulde, Degrendel redde echter puik. Toch gaf OLSA, net als in de vorige twee wedstrijden, de verworven voorsprong in de slotfase alsnog uit handen toen De Rechter via de binnenkant van de paal de 2-2 tegen de netten schoot.

Komend weekend ontvangt OLSA in een zespuntenmatch het laatst geklasseerde Londerzeel.