Wandelplezier gegarandeerd op Pannenkoekentocht

Wie je genieten van de herfst op zijn mooist, dan raden we je op zaterdag 10 november de 31 ste editie van de Pannenkoekentocht in Balegem ten zeerste aan. Je kan kiezen uit een tocht van 6, 10, 14, 18, 21 of 26 km. Je kan starten tussen 8 u en 15 u. Er is voor iedereen een geschikt parcours. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Met de kinderen een korte wandeling? Dan is de 6 kilometer zeker iets voor u en je gezin. De herfst in het Land van Rode heeft betoverende landschappen. Terwijl de bladeren dwarrelen, krijgt het landschap een magisch kleurenpalet. Het zomergroen is veranderd in prachtige tinten, ideaal om een dag te genieten in Balegem. Beleef het ultieme herfstgevoel. De 31 ste Pannenkoekentocht leidt je langs de Watermolen (1442), Kapel Issegem (1637), Stokerij Van Damme (de enige landbouwstokerij in de Benelux), Windekemolen, Guillotinemolen, zandgroeve, Broek, Oombergenbos, Hillegem,…Veel plekjes in het Land van Rode zijn ongerept. Je treft er karakteristieke dorpjes, eeuwenoude kerken, kapelletjes, statige boerderijen, steengroeven, beroemde stokerij… Balegem en de regio zijn een paradijs voor wandelaars. De tocht is naast het leerrijke ook het ideale moment om eens in volle herfsttijd uit te waaien. De gemeente Oosterzele koestert haar natuurschoon. Trekpleister is het natuurlijk erfgoed van groene vlakten, de rust van de natuur, gezellige paadjes, ideaal om te ontspannen, om rond te kijken en de streek helemaal in u op te nemen.
Schrijf in
De kriebels in de kuiten? Overtuigd? Wandel mee. Inschrijven doe je in het Parochiecentrum, Poststraat 48 in Balegem. Van wandelen krijg je honger. Je kan na de deugddoende wandeling je tegoed doen aan heerlijke pannenkoeken tegen zeer democratische prijzen. En ook dorst ga je niet lijden. Proef bijvoorbeeld eens het wereldwijd befaamde streekbier ‘Delirium Stremens’ van brouwerij Huyghe uit Melle.
Info: voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be.             Reporter 17
X