Hoplr brengt nu ook Oosterzelenaren digitaal samen

De afgelopen weken en maanden kregen heel wat Oosterzelenaren een brief in de bus om zich te registreren voor Hoplr, een privaat sociaal netwerk voor je buurt dat focust op sociale interactie tussen inwoners en het engagement in de buurt.

Met het leader-project Beleef(de) plekjes wil de Gemeente Oosterzele werken aan de sociale cohesie in zijn deelgemeenten. Men wil buurtbewoners samenbrengen rond groene ontmoetingsplaatsen in hun buurt. Hoplr heeft eigenlijk hetzelfde doel: mensen uit de buurt samenbrengen maar dan op een digitaal platform. Daarom slaan Beleef(de) plekjes en Hoplr de handen in elkaar. Het systeem werkt heel eenvoudig; wie wil aansluiten, heeft daarvoor een unieke code nodig die toegang geeft tot het buurtnetwerk. Enkel aangesloten leden kunnen zien wat er in het netwerk gebeurt.

Schepen Christ Meuleman: “Met het Leader- project gingen we op zoek naar ge ëngageerde inwoners die een plekje in hun buurt willen inrichten en nadien ook willen onderhouden. Via de samenwerking met Hoplr kunnen inwoners van die buurten met elkaar in interactie treden.”

Overzicht aangesloten buurtbewoners i.k.v. het leader-project:

Anker: 145

Balegem: 169

Gijzenzele: 53

Moortsele-Landskouter: 106

Oosterzele: 21

Scheldewindeke: 57

Waar komt de naam Hoplr vandaan?

De naam Hoplr komt oorspronkelijk van de term “city hopping”. Hoplr kan ook refereren naar het Engelse woord “hop” (=schakel of knooppunt) in een netwerk. Hierbij vormen de buurten (=hops) het buurtnetwerk Hoplr.

 

Buurtnetwerk Hoplr

Bewoners kunnen er spullen of diensten uitwisselen, initiatieven lanceren, evenementen aankondigen, meldingen doen of gewoon elkaar beter leren kennen. Daarnaast laat Hoplr toe meldingen van de stad, politie, brandweer… te ontvangen. In de uitnodiging staat alvast te lezen: “In samenwerking met IVAGO”. Alleen jij en je buren hebben toegang tot de buurt. Veilig en betrouwbaar. Leer je buurt kennen en bouw mee aan een betere en veiligere buurt.

Honderden buurten gebruiken Hoplr reeds voor:

Buren beter te leren kennen

Verloren gelopen huisdieren terug te vinden

Te zoeken naar een goede loodgieter of betrouwbare babysitter

Om een ladder of boormachine te lenen

Om buurtfeesten te organiseren

Om inbraak- of verkeersmeldingen te plaatsen

Enz…