cof

Voorleeskoffers in de bibliotheek van Herzele

Van 17 t.e.m. 25 november 2018 is er de jaarlijkse  Voorleesweek. De  Herzeelse bibliotheek in De Wattenfabriek  (Solleveld 35) organiseert niet alleen voorleessessies voor de scholen en een verteltheater i.s.m. Theater Harbalorifa, maar pakt ook uit met een origineel initiatief: tien  voorleeskoffers.

Elke koffer is geschikt voor een bepaalde leeftijdscategorie  (0-2 jaar, 3-5 jaar en 6-9 jaar)  en is gevuld met vijf boeken, een handpop voor extra voorleespret en enkele voorleestips. Het aanbod is gevarieerd: voorleesklassiekers, nieuwe verhalen, prentenboeken, gedichten, boekjes om actief aan de slag te gaan met kinderen enzovoort. Sinds vandaag, dinsdag 20 november 2018, kunnen de koffers uitgeleend worden aan de balie. Uitleners kunnen de koffer drie weken houden.