cof

Ouders, leerkrachten en directie slaan handen in elkaar tijdens klusdag op school

Op zaterdag 17 november organiseerde basisschool Sint-Katrien uit Steenhuize voor het eerst een tuin -en klusdag.

“De verborgen parel achter de schoolmuren van Sint-Katrien is de prachtig aangelegde kindvriendelijke tuin met een oppervlakte van meer dan 2500m ². Weinig mensen zijn zich er van bewust dat achter de oude kloostermuren van onze school een oase van groen met zelfs een klein bosje te vinden is. In onze tuin kunnen kinderen ongeremd sporten en spelen maar ook tot rust komen en van de natuur genieten. Uiteraard vraagt zo’n tuin heel wat onderhoud… Samen met het oudercomit é werd daarom het idee gelanceerd om tijdens het schooljaar enkele tuin- en klusdagen te organiseren Enerzijds krijgen ouders door dergelijk initiatief de kans om mee te participeren in het schoolgebeuren, anderzijds is dit uiteraard kostenbesparend voor de school. Een win-winsituatie dus!  ”, zegt directeur Maarten De Boe.

De eerste tuin -en klusdag was alvast een groot succes. Ongeveer 25 deelnemers schreven zich in waaronder ouders, leden oudercomit é, leerkrachten en hun familieleden en zelfs  leden van het schoolbestuur! “De weergoden waren ons gunstig gezind, wat het werken toch wel aangenamer maakte”, aldus De Boe. “’s Middags mochten de deelnemers zich opwarmen aan een warme tas soep en aanschuiven aan het broodjesbuffet. We hebben bergen werk verzet maar het resultaat mag er zijn.Onze tuin ligt er opnieuw spik en span bij! Iedereen keerde dan ook met een voldaan gevoel huiswaarts. Via deze weg wens ik nogmaals alle deelnemers te bedanken voor hun engagement, hopelijk mogen we hen opnieuw verwelkomen bij een volgende tuin —en klusdag.”