Leerlingen van de academie voor muziek, woord en dans

Broodje Kunst Deluxe 90

Leerlingen van de academie voor muziek, woord en dans

De academie voor muziek, woord en dans en cultuurcentrum  De Plomblom brachten ‘Broodje Kunst Deluxe 90’.  ‘Broodje Kunst Deluxe 90’ is de naam van het  parcours. ‘Broodje’ staat voor Broodje Woord,  de jaarlijkse voorstelling van de woordklassen  van de academie, die dit jaar in dit feestjasje  wordt gestopt. ‘Kunst’ verwijst naar Kunstendag  voor Kinderen. ‘Deluxe’ staat voor alle  kunstvormen die aan bod komen. Want naast  de woordklassen, performen ook de afdelingen  muziek, dans en beeld in dit kunstenparcours.  ‘90’ verwijst naar het 90-jarig bestaan  van de academie voor muziek, woord en dans.

In  Ninove zorgde het cultuurcentrum samen met  de leerlingen van de academies voor een verrukkelijk weekendprogramma rond het thema  ‘eten en drinken’. Families met kinderen tussen  5 en 12 jaar konden zaterdag en zondag deelnemen  aan het twee uur durende parcours  dat je van de academie in de Parklaan 13 naar het  feestelijke banket in het cultuurcentrum op de  Graanmarkt bracht.

Onderweg kreeg je woordenraps (of zijn het  wraps?) over toetjes en hamburgers voorgeschoteld,  hoorde je heerlijke deuntjes en zag je  begeerlijke dansacts. Je stak zelf de handen  uit de mouwen en snoof de sfeer op van de  lessen in de academie beeldende kunst.

X