Bewoonster van Suttermeers in Brakel dient klacht in tegen de gemeente

 

Gemeenteraadslid Pascal Machtelinckx van de meerderheidspartij Open Vld kwam tijdens de laatste gemeenteraad vorige week op de proppen met een bijkomend agendapunt over de Suttermeers in Nederbrakel.
Pascal Machtelinckx: “Negen jaar geleden werd door de toenmalige gemeenteraad van Brakel een besluit goedgekeurd om er een woonerf van te maken. Deze beslissing werd evenwel nooit uitgevoerd.”
Voorzitter van de gemeenteraad Alexander De Croo wou daar een stemming over houden maar de oppositiepartijen N-VA en CD&V namen dit niet omdat dit punt al negen jaar geleden werd goedgekeurd in de gemeenteraad.
Het probleem in de Suttermeers ligt bij Anneleen Goeminne die op het einde van de doodlopende straat woont.
Hierdoor staan vlak bij haar huis regelmatig auto’s geparkeerd waardoor de dame wordt gehinderd in haar bewegingsruimte.
“Als de gemeente parkeerhavens schildert op de grond is het probleem opgelost.
Titelvoerend burgemeester De Croo antwoordde me dat ik de enige in de straat ben die klaagt. Uiteraard ben ik de enige. Ik ben het die dikwijls niet tot aan mijn woning geraak. Met de buren die er parkeren, wens ik geen ruzie. Ik wens alleen dat er een oplossing komt. Dinsdag ll.

diende ik officieel klacht in bij de gouverneur tegen de werking van het Brakelse gemeentebestuur.”
Alexander De Croo neemt een maand de tijd om dit probleem een oplossing te geven en het wordt uitkijken naar de gemeenteraad van 28 december.
Anneleen Goeminne: “Dan zijn we bijna 10 jaar ver.”
P.S: Volgende week heeft de nationale pers zelfs aandacht voor dit probleem.