Muzikale voorkeur van Petra De Sutter oogst veel bijval

Playlist – voorkeur Petra De Sutter

https://open.spotify.com/playlist/0mgiUDtnbgP3CQUdneyvlX?si=OSUQ4wYvTwWzJA-czgX4KQ

In de bibliotheek van Brakel vond  gisteren in een volle zaal een bijzondere versie plaats van “De liefhebber”, het Klara-praatprogramma van Katelijne Boon over klassieke muziek. Petra De Sutter uit Horebeke was de centrale gast.

In het radioprogramma “De liefhebber” duikt Katelijne Boon in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber. Ze peilt niet alleen naar de muzikale voorkeuren van haar gast, maar laat die horen aan het publiek. Gisteren liet Petra haar muziekvoorkeur zien en horen.

Petra en haar partner Claire zijn amateurmusici en vertrouwd met de piano en de cello.

Bij de werken die ze koos muziek van de grote namen maar ook van de iets mindere goden welke eveneens prachtige nummers componeerden.

(zie playlist)

 

De Sutter is vooral bekend om haar baanbrekend werk als fertiliteitsarts.  Muziek is echter een passie voor haar.  Gisteren werden ook enkele stukken live gebracht en wel door twee topmuzikanten: Benjamin Glorieux (cello) en Hans Ryckelynck (piano).

Petra De Sutter is ook politica voor Groen ( senator) en komt in januari in de Horebeekse gemeenteraad.