Afscheidsviering in de kerk van Landskouter van Renaat De Paepe

Een afscheidsviering is steeds een emotioneel gebeuren. Landskouter verliest niet alleen haar parochiekerk voor de wekelijkse zondagsviering maar tevens ook hun geliefde Padre Renaat.

 

Het gevoel daarbij is dubbel. Het is er een van dankbaarheid voor wat voorbij is, herinneringen aan de mooie momenten die veel parochianen er mochten beleven. Er is daarnaast ook spijt bij het afscheid van Padre Renaat. Hij was voor Landskouter de bezieler die met veel diepgang de geloofsgemeenschap kon motiveren en mee was met zijn tijd. Pastoor Adrien Dhooghe zal nu instaan voor de ganse parochiegemeenschap Merelbeke-Oosterzele. Het zal een uitdaging en een aanpassing zijn. Padre Renaat roept op tot een wederzijdse samenwerking met de nieuwe Pastoor. Hij dankt ook al zijn medewerkers voor de jarenlange hulp die ze hem boden. En … “laat ons nu ene gaan schellen” zegt Renaat, een afscheid met een drankje en een hapje om gezellig nog eens samen te zijn.                     Chris.

Wie was De Paepe Renaat?

Hij werd priester gewijd op juli 1971. Van september 1971 tot oktober 1988 : werkzaam in het Gentse Sint-Lievenscollege als leraar godsdienst en geschiedenis, begeleider en later directeur van het internaat, verantwoordelijke schoolpastor voor de basisscholen Goudstraat en Keizer Karelstraat, zondagspastor in de H. Pius X-kerk te Destelbergen. Van 6 november 1988 tot 14 januari 2001: pastor van de Sint-Martinusparochie te   Baarle-Drongen en voorzitter van de VZW Katholieke Scholen van Gent-Drongen. In 1994 en 1995: proost van het A.C.W. in het arrondissement Oudenaarde en Aalst, aalmoezenier bij Jeugd en Gezondheid – verbond Gent vanaf 1971; vanaf 1 maart 1980: verbondaalmoezenier van   J&G – Gent; medewerker aan de nationale cursussen van J&G en aan verschillende vakantie-initiatieven als centrum- en cursusaalmoezenier. Sedert 1991 begeleider van pelgrimstochten naar Isra ël Palestina.

Op 1 september 2001 benoemd tot aalmoezenier in het Belgisch leger te Leopoldsburg, Padr é van de 1-ste Brigade.         1 september 2010: ere-aalmoezenier van Defensie pastoor te Landskouter, Bottelare, Moortsele, Munte, Gijzenzele en Lemberge sinds begin 2011.

 

 

X