OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

Inwoners Traveins en de Krommestraat vieren Onnozele Kinderkesavond

 

Gisteren vierde een 90-tal inwoners van Traveins en de Krommestraat de Onnozele Kinderkesavond.

Meer dan dertig jaar geleden organiseerden de inwoners van Traveins en van de Krommestraat de KROMTRA-feesten. Vorig jaar staken Thibaut en Wendy Waterlot — Bonne, Kristof en Anneleen Devenijns — De Schrijver, Lieven en Ann Sonck — Keytsman en Jo en Ann Heylens — De Smet de handen bij elkaar om de eerste    KROMTRA onnozele kinderkesavond  in te richten.  Na het groot succes van vorig jaar, hadden ze beslist om er dit jaar opnieuw voor te gaan….  Een 90-tal inwoners van de Krommestraat en van Traveins hebben vrijdagavond samen kunnen genieten van een heerlijke tas soep, een (kerst)biertje, warm wijntje,    jenever, hapjes,    …    een broodje met lekkere hamburger, enz…, maar vooral van elkaars aanwezigheid.

Dit geslaagd buurtfeest bracht mensen uit de beide straten, jong en oud, samen in een gezellige omgeving om elkaar beter te leren kennen. “Je bent immers thuis bij de buren, d é plek om samen te komen.”

Een beetje geschiedenis …

De dag van de Onnozele Kinderen  is gewijd aan de kinderen die Herodes in Bethlehem ter dood liet brengen in een poging de voorspelde Koning der Joden uit te schakelen. Volgens Mattheus 2 vond de kindermoord plaats na het bezoek van de wijzen uit het Oosten, dat traditioneel op 6 januari wordt gevierd. Dat dit feit op 28 december herdacht wordt heeft dan ook voornamelijk te maken met de tijd van het jaar: de joeltijd waarin de wereld op haar kop wordt gezet.    

X