Marie de Naeyer (ACG-kern Zottegem) zilver op de 60m horden

Zottegemse atleten pakken zilver en goud op Vlaams kampioenschap!

Marie de Naeyer (ACG-kern Zottegem) zilver op de 60m horden

De Topsporthal in Gent was zondag (20.01.19) de plaats van afspraak voor allen die geselecteerd waren om kleuren ACG-Kern Zottegem  te verdedigen op het kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren.

Van de vrieskou hadden de atleten van ACG-kern Zottegem, die zondag mee streden voor de Vlaamse indoortitels, gelukkig geen last.  Tweedejaars cadet Laurens Lecocq  en eerstejaars scholier Marie De Naeyer leverden zelfs opmerkelijke prestaties.

Voor Laurens was dit kampioenschap nog maar z’n 5de wedstrijd ooit én de eerste echte grote afspraak met de beste atleten uit z’n leeftijdscategorie. In de reeksen van de 60m zette hij een scherpe chrono neer (7.55”).  Met die 3desnelste tijd plaatste hij zich vlot voor de finale, die hij even later … won (in 7.42”). Laurens kroonde zich zelf op die manier tot Vlaams kampioen indoor op de 60m (cadetten).

Laurens Lecocq (ACG-kern Zottegem) goud op de 60m

Bij de scholieren meisjes was het uitkijken naar hordenspecialiste Marie de Naeyer. Ook Marie kon zich als reekshoofd makkelijk plaatsen voor de finale van de 60m (horden). In die finale dook ze als eerstejaars scholier zelfs onder de 9 seconden en behaalde ze met haar 8.92” een schitterende 2de plaats, goed voor zilver dus.

De bijzondere prestaties van deze beide atleten van ACG-kern Zottegem stemden ouders, vrienden en trainers bijzonder tevreden.  Vermeldenswaardig is dat twee weken geleden andere atleten van ACG nog 5 medailles wegkaapten op het provinciale indoorkampioenschap.  En vorige week ten slotte toonde ook Mogan Heirman (pupil) haar goede vorm: op het PK veldlopen in Zottegem behaalde ze verdiend een bronzen medaille.

Meer info: www.atletiek-acgkernzottegem.be en www.facebook.com/acgkernzottegem