“Tijd voor duidelijkheid rond werken Provinciebaan”

“De versleten Provinciebaan (N46) in Velzeke wordt dit jaar aangepakt, maar duidelijkheid over wanneer de werken starten, hoe lang ze gaan duren, of er een omleiding zal zijn en waar de buurtbewoners en lokale handelaars zich aan moeten verwachten, is er niet,” laat Kurt De Loor weten. “Informatie en goeie communicatie met de buurt en de handelaars vanuit het stadsbestuur is cruciaal. Vandaag zijn ze van niets op de hoogte. Op de gemeenteraad maandag stellen we voor dat het stadsbestuur in februari een overleg organiseert met de buurt, de lokale handelaars en andere geïnteresseerden om de onduidelijkheden rond de werken weg te nemen. Het stadsbestuur moet echt pro-actief mensen op de hoogte brengen omtrent werken in de buurt.”  

Het Agentschap Wegen en Verkeer liet eerder al weten dat de eerste fase (tussen de spoorweg en de Lippenseweg) van de werken aan de Provinciebaan in 2019 van start gaan. Over een strook van 2,6 kilometer komt een nieuw wegdek, nieuwe fietspaden, groenbermen en nieuwe voetpaden. “Een goeie zaak,” vindt Kurt De Loor. “De belabberde staat van het wegdek en de overdreven snelheid is al jaren een doorn in het oog van de buurtbewoners. De werken zouden dit jaar nog starten en zijn vrij ingrijpend. Tot op vandaag weten de buurtbewoners en de lokale handelaars echter niet waaraan ze zich mogen verwachten. Wanneer zullen de werken nu echt starten? Hoe lang zal de eerste fase duren? Komt er een omleiding? Zal er nog doorgaand verkeer mogelijk zijn? Moeten ze hun zaak tijdens de werken sluiten of blijft die toegankelijk? Hoog tijd dat hierrond duidelijkheid wordt gecre ëerd.”

Sp.a Zottegem zet het punt alvast op de agenda van de gemeenteraad aanstaande maandag. “Goeie informatie en communicatie met de buurt en de handelaars is cruciaal, zeker bij de werken aan de Provinciebaan die zo ingrijpend zijn en zoveel mensen aanbelangen. De werken gaan dit jaar nog van start, maar niemand lijkt van iets te weten. In welke maand dit precies zal zijn blijft voor iedereen een vraagteken. Zal dit nog in het voorjaar zijn of pas na de zomer? We vragen aan het stadsbestuur om in februari ’19 een overleg te organiseren met het Agentschap Wegen en Verkeer, de buurtbewoners, de lokale handelaars en andere geïnteresseerden om zo de onduidelijkheden en vraagtekens rond de werken weg te nemen. We vragen ook dat het stadsbestuur bij alle werken pro-actief informatie verschaft aan inwoners en handelaars over werken in de buurt.”

X