Eerste steenlegging van 18 sociale koopwoningen in Groot Bewijk in Scheldewindeke (Oosterzele)

Zaterdag voormiddag had de eerste steenlegging plaats, van 18 sociale koopwoningen in Groot- Bewijk in Scheldewindeke (Oosterzele)

Directeur Hans Heyse

Sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk zal in de nieuwe wijk 18 koopwoningen bouwen. “De werken werden begin augustus gegund aan de laagst biedende aannemer, Everaert-Cooreman nv”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “De start van de bouwwerken is vastgelegd op 8 oktober 2018. Het einde is voorzien in het voorjaar van 2020.”

Site van 8,8 hectare
De sociale koopwoningen van KLE Het Volk maken deel uit van een nieuwe site van 8,8 hectare, die de naam Groot Bewijk kreeg. Die nieuwe wijk situeert zich tussen de Korenbloemstraat, Boterbloemstraat, Turkenhoek en de spoorlijn Zottegem & Gent-Sint-Pieters.

 

 

         

18 koopwoningen
Het ontwerp bestaat uit 9 koppelwoningen. Elke afzonderlijke woning is voorzien van vier slaapkamers, een ruime zolder en een eigen garage en tuin. “De totale kostprijs van de 18 sociale woningen wordt geraamd op zo’n 3,3 miljoen euro, exclusief BTW”, aldus directeur Heyse.

Indeling

Gelijkvloers:  Inkom/traphal, vestiaire, garage, keuken, leefruimte, eetruimte, toilet, toegang tot terras en tuin
Eerste verdieping:  nachthal, 4 slaapkamers, badkamer met bad douche en dubbele wastafel, apart toilet
Tweede verdieping: zolder
Verwarming:  Gaswandketels + zonnepanelen

Toekomstige projecten

Nog 7 woningen begin 2019 in de Huckerstraat op de nieuwewijk te Balegem.

Info:      www.klehetvolk.be

Directeur Hans Heyse en voorzitter Louis Vervloedt (KLE Het Volk), schepen Els De Turck en schepen Christ Meuleman (CD&V) leggen de eerste steen voor 18 sociale koopwoningen op Groot Bewijk