Volgende week dinsdag protestbetoging voor het stadhuis: ‘Den dok blijft!’

De sluiting van het openluchtzwembad Den Bleek (‘den dok’) roept heel wat weerstand bij de inwoners van Geraardsbergen op. Naar aanleiding van de sluiting, is er een actiegroep ‘Den dok blijft!’ opgericht. Vorige week zaterdag werd er aan ‘den dok’ reeds een protestmanifestatie georganiseerd. Op dinsdag 29 januari willen de actievoerders dat nog eens overdoen, maar dan aan het stadhuis bij het begin van de gemeenteraad. Afspraak om 19.30 u. op de markt.

Volgens de manifestanten van de actiegroep “Den dok blijft!” moet het openluchtzwembad open blijven omdat…

– het openluchtzwembad ‘Den Bleek’ een ontmoetingsplek in het stadscentrum is waar jong en oud tegen een betaalbare prijs in de zomer kan genieten van zon en water.
– de Gavers geen alternatief is. In de zomer zit het er nu al bomvol. Tevens is de verbinding met het openbaar vervoer (zoals overal) rampzalig.
– de gebruikers van het openluchtzwembad het slachtoffer niet mogen worden van het financieel wanbeleid van de voorbije jaren.
– het stadsbestuur over de kosten voor de renovatie van het zwembad verkeerde informatie verspreidt. Het zwembad ontmantelen, een studie laten uitvoeren om een nieuw park aan te leggen, kost óók geld.
– het stadsbestuur op geen enkel moment naar de mening van de burger informeerde, noch via de sportraad, noch via buurtcomit és. Nul inspraak! Nul transparantie! Nul democratie!
– Den Bleek een unieke site aan de Dender is. Samen met het zwembad kan dit verder ontwikkeld worden tot een volwaardig sport-, speel- en ontmoetingspark, met aansluiting op fiets- en wandelpaden.

Om deze redenen moet volgens de actiegroep den dok open blijven.

Julien Borremans