aquarel van Lieve Bauwens

Kunstenares Lieve Bauwens en “De kwetsbaarheid van Amor”.

foto kunstenares Lieve Bauwens
LIEVE BAUWENS Deftinge

Lieve Bauwens, jarenlang medewerkster van de dienst toerisme en feestelijkheden in Geraardsbergen, is zich na haar vervroegd pensioen verder gaan toeleggen op het schilderen van aquarellen.

Op vraag van auteur Wies Borre kreeg Lieve de mogelijkheid om mee te werken aan de dichtbundel “De Kwetsbaarheid van Amor”.

De voorstelling van de aquarellen en het boek heeft plaats in het Koetsenhuis te Geraardsbergen in samenwerking met CC De Abdij op  vrijdag 15 februari 2019 om 20.00 uur.

De tentoonstelling loopt dan verder op zaterdag 16 en zondag 17 februari van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens een avondvullend programma kan men genieten van zang, voordracht en muziek. Volgens de auteur heeft niets de mens ooit meer beroerd of meer gekwetst, hem meer schade of vreugde gebracht dan dat ongrijpbare sentiment van de liefde dat op ieder van ons zo sterk inwerkt. Valentijn en haar muze zullen die avond door de stad waden. Marijn Devalck en Anne Gies declameren er gedichten die emoties opwekken.  Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het Vocaal Ensemble van de Kunstacademie van Geraardsbergen, samen met de gitarist Raoul De Brandt.

Na de openingsceremonie kan men binnenwandelen in de tentoonstelling van de in het boek gepubliceerde aquarellen van Lieve Bauwens. Tijdens de vernissage kan men ook kennismaken met de protagonisten van de avond. Zij zullen er dichtbundels signeren en uitleg geven bij de aquarellen.

Na het Valentijnsweekend worden de aquarellen van Lieve Bauwens, in de maanden maart en april 2019, ge ëxposeerd in de bibliotheek van Geraardsbergen.

hoofding kunstenares Lieven Bauwens