Herzele heeft eigen Fablab

Bibliotheek De Wattenfabriek in Herzele beschikt sinds kort over een eigen Fablab: het  Fablib (fablab in de bib).

Een Fablab  is een ‘maakplaats’ waar je gebruik kan maken van machines om jouw idee ën in werkelijkheid om te zetten. Het staat open voor creatievelingen of nieuwsgierigen die op zoek zijn naar de gepaste machines om een project uit te werken.

Momenteel bestaat het Fablib uit een 3D-printer, vinylcutter, naaimachine, samlabs en microbits”, zegt schepen Heidi Knop.  “Er zijn ook enkele pc’s. De nodige verbruiksmaterialen, zoals vinyl, flockfolie, filament voor 3D printer, zijn aan de balie te koop. Je mag uiteraard ook je eigen laptop en materialen meebrengen. Elke woensdagnamiddag tussen 13u00 en 16u00 kan je gratis in het Fablib terecht. Het Fablib staat open voor iedereen + 10 jaar (onder begeleiding indien jonger).”

X