Klaar voor Valentijn!

Mayonnaise ! Ik mag geen mayonaise vergeten! Wil ik niet op mijn bek gaan met Valentijn dan zal mayonaise een onontbeerlijk onderdeel uitmaken van mijn verder perfecte plannen. Want laten we eerlijk zijn: wat is een garnalencocktail zonder mayonaise en wat is Valentijn zonder een garnalencocktail? Niets!

Aan enthousiasme van mijnentwege zal het alleszins niet liggen! Ik zit namelijk in een perfect gealigneerde overgangsfase tussen de met commerci ële naastenliefde overgoten periode die Kerst heet en deze hoogdag van liederlijk beschreven genegenheid voor gevorderden. Waar de meesten onder ons gestopt zijn met lief te hebben ben ik er blijven voor gaan, Valentijn in het achterhoofd. Want laten we eerlijk zijn. Eens de kerstboom gefikt, hadden we het wel zo’n beetje gehad met naasten- en andere liefde. Zeven dagen beven voor Parkinson of koekjes bakken voor glutenvrije kinderen? Het waren lange dagen tussen Kerst en Nieuw.

Ik, daarentegen, ik ben blijven naastenliefden. Het spaart een afkick uit en net als in profvoetbal kan een winterstop nefaste gevolgen hebben voor conditie en teamspirit. En waar zouden we in deze tweepersoons ploegsport, die liefde is, zijn zonder teamspirit? Inderdaad: net als KSV, in tweede provinciale B. Ik ambieer eerste klasse en niets minder.

Deze week zal ik me dus volledig toeleggen op hoogtestages op de Markt van Geraardsbergen en op het perfectioneren van tomates crevettes. Ik mag dus geen mayonaise vergeten. Voorlopig lukt het nog met die pot Cocktail Royal van vorig jaar.

Valentijn: ik ben er klaar voor!