bestuur WTC Tempelhof en nieuwe uitrusting

30 jaar WTC Tempelhof

bestuur WTC Tempelhof en nieuwe uitrusting
Bestuur WTC Tempelhof met de nieuwe clubkledij.

Zondag 10 februari werden leden, partners en sponsors uitgenodigd op een receptie ter ere van het 30-jarig clubjubileum op dewelke tevens ook de nieuwe clubkledij werd voorgesteld.

Hoe het begon …

Het begon allemaal toen in 1990 toen vier vrienden besloten om op zondagmorgen samen te gaan fietsen. Daar ze steeds vanuit het Tempelhof vertrokken stelde de toenmalige caf ébaas voor om een club op te richten voor wielertoeristen.

Er was voldoende interesse en de club groeide gestaag. Dra kwamen er naast de wekelijkse ritten ook tal van andere activiteiten zoals o.a. Sinterklaasfeest, wandeltochten, mountainbike, fietsen op de piste, zomer BBQ, bowling, bezoek aan Velofollies, herfstritten, meerdaagse uitstappen in binnen- en buitenland en zelfs tijdritten.

Hoe het groeide …

Gedurende de voorbije dertig jaar was het een komen en gaan van fietsende leden.  De laatste jaren mocht de club zelfs meerdere vrouwelijke fietsers verwelkomen. Het was deze vrouwelijke inbreng die een stimulans was om nog meer kilometers te gaan fietsen

Hoe het verder ging …

Door het verdwijnen van hun clublokaal diende er een ander onderkomen gezocht en het was caf é De Kartuizer die hen dat bezorgde.  Hier vond de club dadelijk zijn “draai” terug en bloeide verder open.  Het bewijs hiervan zijn zeker ook hun jaarlijkse geslaagde eetfestijnen.  Hierdoor kon allerhande fietsmateriaal alsook twee volgwagens aangekocht worden.

Naast een sportieve ook een zeer sociaal gedreven club.

In die dertig jaar bleef de club ook niet gespaard van leden die ernstig ziek werden. Deze konden echter steeds op de steun van hun fietsvrienden rekenen.Het feit dat de club zich inzet voor KOTK (Kom Op Tegen Kanker), is hier een duidelijk bewijs van.
Na het succes van vorig jaar hebben ze besloten om in 2019 opnieuw deel te nemen aan de 1.000km ten voordele van KOTK.

Het startgeld van 5.000€ dat hiervoor dient betaald wisten ze zonder problemen bij elkaar te krijgen door het organiseren van een spaghetti- en croque-monsieur eetfestijn.

Voor meer info in verband met WTC Tempelhof klik op deze link :   http://www.wtctempelhof.be/

X