Zottegemnaars Kurt De Loor én Yana Giovanis kandidaat in mei

Sp.a Zottegem levert twee kandidaten voor de Vlaamse en Europese verkiezingen op 26 mei.

Kurt De Loor, Vlaams Volksvertegenwoordiger en gewezen Schepen en OCMW-voorzitter in Zottegem, krijgt de derde plaats op de sp.a-lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Gemeenteraadslid Yana Giovanis staat op de vijfde opvolgersplaats op de Europese lijst.    

Kurt De Loor: derde plaats Vlaams Parlement

Kurt De Loor, Vlaams Volksvertegenwoordiger voor sp.a en gewezen schepen en OCMW-voorzitter in Zottegem, kreeg de derde plaats toegewezen op de Vlaamse lijst. “Op 14 oktober ‘18 hebben we bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zottegem heel goed gescoord.   Dat we buitenspel gezet werden door de nieuwe coalitie was een zware klap; ik word er nog dagelijks over aangesproken in Zottegem.   Maar ik wil verder de belangen van onze stad en onze regio verdedigen, maar nu voor de volle 100% vanuit het Vlaams Parlement en als gemeenteraadslid. Daar wil ik nu volop voor gaan.”

Yana Giovanis: vijfde opvolger Europese lijst

Yana Giovanis, kersvers Zottegems gemeenteraadslid voor sp.a met Griekse roots en internationaal secretaris bij Jongsocialisten dingt vanop de vijfde opvolgersplaats op de Europese lijst naar de stem van de kiezer. Voor het eerst zal Yana terug te vinden zijn op een lijst waarop kiezers in heel Vlaanderen kunnen stemmen. “Een hele uitdaging,” laat Yana Giovanis weten. “Het is voor mij de eerste keer, maar ik kijk er enorm naar uit om samen met Kurt en de andere kandidaten uit de regio campagne te voeren.”