Dringend nood aan een goed uitgewerkt tragewegenplan dat alle gemeenten verbindt.

 


Geraardsbergen. Elf van de zestien Geraardsbergse dorpen zijn onderling niet met veilige, trage, aantrekkelijke wegen verbonden.

Armand Matthijs: ‘Hoewel er overal verbindende trage wegen zijn, worden we onverantwoord de straat – zonder voet- en fietspaden – opgestuurd. Er wordt steeds meer belang gehecht aan gezonde voeding en regelmatig bewegen. Inzake ongevallen, staan stappers en trappers voorop in de negatieve rangschikking. Begint de zorg voor de toekomst van het klimaat niet met belangstelling voor en herstel van onze natuur-omgeving?’

Onlangs nam het bestuur van Geraardsbergen het initiatief om twee aangelanden aan te schrijven om een gevaarlijke schuine buurtweg te herstellen aan de Atembekestraat, Onkerzele. Armand Matthijs: ‘We kijken uit naar een snel en doeltreffend initiatief om alle Geraardsbergenaren met elkaar te verbinden en bezoekers echt gastvrij te verwelkomen. Dat wordt dan ‘De HOOGdag voor 2019’. Er is dringend nood aan een tragewegenplan dat alle gemeenten in Geraardsbergen verbindt.’

Julien Borremans

X