Nutswerken op de Gaversesteenweg tussen de Zwijnaardsesteenweg en de Oude Gaversesteenweg

PERSBERICHT

Eenrichtingsverkeer In Merelbeke zijn er nutswerken gestart in de Gaversesteenweg tussen de Zwijnaardsesteenweg en de Oude Gaversesteenweg. In opdracht van Fluvius (fusie van Eandis en Infrax) worden de nutsleidingen voor de openbare verlichting ondergronds geplaatst en worden de lichtmasten vernieuwd.Vorige week maakte de aannemer proefsleuven om de exacte ligging van de nutsleidingen te bepalen. Deze week werkte hij aan de kant van het fietspad, volgende week aan de kant van de school. In de loop van volgende week starten ook de werkzaamheden in de Jozef Hebbelynckstraat: daar worden kabels door gestuurde boringen getrokken.Om deze werken vlot en veilig te laten verlopen, geldt er in dit deel van de Gaversesteenweg eenrichtingsverkeer. Het verkeer richting Schelderode wordt omgeleid via de Hundelgemsesteenweg en de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg. De fietsers volgen – zolang er wordt gewerkt aan de kant van het fietspad – deze omleiding in beide richtingen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Oplossing voor parkeren bewoners in werfzone

Voor deze werken dient de aannemer een aantal parkeerstroken in te nemen.  “Na overleg met de school hebben we alsnog een oplossing gevonden voor de bewoners in de werfzone”, verklaart schepen voor Mobiliteit Luc Van Huffel. “Tijdens deze werken kunnen zij tussen 17 uur ’s avonds en 7.30 uur ’s morgens hun wagen parkeren op een deel van de schoolparking. We willen de school hiervoor namens het college van burgemeester en schepenen van Merelbeke uitdrukkelijk bedanken.”

Meer informatie Peter Baeyens Dienst mobiliteit

09 210 33 11   mobiliteit@merelbeke.be