Basketbal 2e Landelijke Heren: BBC Houtem  kent off day tegen BC RHK Oostende

Na 4 opeenvolgende verlieswedstrijden hoopte BBC Houtem afgelopen zaterdag opnieuw aan te knopen met de overwinning tegen het lager geklasseerde Oostende.

De  wedstrijdbal voor deze wedstrijd in sporthal de Fabriek werd geschonken door Begrafenissen Porrez. Deze zag een aarzelende start van beide ploegen. Gaandeweg de eerste helft vonden de bezoekende kustjongens makkelijker de weg naar de korf terwijl de thuisploeg geen antwoord vond tegen de stugge zoneverdediging van de bezoekers. Terwijl de bezoekers uit alle hoeken begonnen raak te schieten, zakte de moed van BBC Houtem in de schoenen. Niets leek nog  te lukken terwijl bij Oostende het vertrouwen het zenit bereikte. Bij de rust stond dan ook een verrassende 26-45  stand op het scorebord. Ondanks veel goede wil keerde het tij   in de tweede helft  niet voor de thuisploeg. Oostende bleef rustig meester en liet BBC Houtem niet meer in de match komen. De eindstand van deze wedstrijd werd vastgelegd op 57-74. Wat voor BBC Houtem eerst een zorgeloos seizoen leek te zullen worden, lijkt nu toch nog uit te draaien op een degradatiestrijd die wel eens  zou kunnen  duren tot de laatste speeldag.