Stad Zottegem kent renteloze lening toe aan Tennis- en Padelclub Zottegem voor de bouw van een nieuw   ‘clubhouse’

1/3/2019 – Zottegem – Stad Zottegem kent renteloze lening toe aan Tennis- en Padelclub Zottegem voor de bouw van een nieuw   ‘clubhouse’. De stad Zottegem kent opnieuw een renteloze lening toe aan een Zottegemse vereniging. Tijdens de vorige legislatuur gaf de stad reeds renteloze leningen aan voetbalclub Eendracht Elene-Grotenberge voor de aanleg van een kunstgrasterrein en aan de Chirowerkingen van Velzeke en Strijpen voor de bouw van nieuwe jeugdlokalen.

Schepen van Financi ën Leen Goossens: “nu is het de beurt aan Tennis- en Padelclub Zottegem. Zij ontlenen 150.000 euro voor de bouw van een nieuw ‘clubhouse’. Zij zullen dit bedrag terugbetalen op een termijn van 20 jaar, het nieuwe ‘clubhouse’ dient zelf als onderpand”. De overige middelen om dit project te realiseren zijn afkomstig van de club zelf”.

Onlangs verkreeg Tennis- en Padelclub Zottegem een bouwvergunning voor de uitbreiding van de bestaande tennishal met een nieuw clubhouse. David Van Der Meulen, die de algemene leiding heeft van de Zottegemse Tennis- en Padelclub is dan ook zeer verheugd: “In de eerste plaats wil ik de stad en in het bijzonder de burgemeester Jenne De Potter, de schepen van sport Brecht Cassiman en de schepen van financi ën Leen Goossens bedanken voor deze financi ële steun – na vorig jaar als 1 van de eerste clubs in Vlaanderen Padel courts aangelegd te hebben , gaan we nu voor deze infrastructuuruitbreiding en hopen zo het 20-jarig bestaan van de tennishal te kunnen vieren met dit mooie project. Het nieuwe Clubhouse komt centraal te liggen tussen de beneden- en boventennisvelden, tennishal en Padelcourts wat de toegankelijkheid voor iedereen optimaal gaat maken. De inkom zal vanaf dan tussen de beneden- en boventennisvelden zijn. Er zal van in het clubhouse 12 meter inkijk zijn naar de binnenvelden, voorts ook zicht naar de benedentennisvelden en padelcourts. Daarenboven zal er in een 2de fase een dakterras komen waardoor de boventennisvelden   ook zichtbaar zullen zijn. Het nieuwe clubhouse voorziet plaats voor 75 zittende mensen, nieuwe kleedkamers en toiletten. De werken zullen als alles naar wens verloopt, nog dit voorjaar starten”.

X