De Ketele-Ghys behalen brons in WK ploegkoers.

Na de bronzen medaille van Jolien D’hoore in de scratch behaalde Belgi ë op de laatste dag van het WK baanwielrennen in het Poolse Pruszkow dan toch nog een tweede medaille. Brons was er nog voor het duo de Ketele-Ghys in de Madison dat bij het publiek beter gekend is als de ploegkoers.

Tweehonderd ronden van 250 meter moesten de duo’s afhaspelen in deze ploegkoers waarin Duitsland van in het begin “de” dominerende ploeg was met vooral een beresterke Kluge. De andere favorieten, de Australi ërs, waren dit keer niet sterk genoeg om op het podium te staan. De Belgen stonden half koers op een zevende plaats, maar werden naargelang de koers vorderde sterker en sterker. Samen met de Duitsers, de Denen en de Fransen konden ze een bonusronde nemen, wat meteen 20 extra punten opleverde. De Duitsers bleven maar punten pakken in de volgende sprints, maar ook de Belgen pikten hun graantje mee. Duitsland was out-standing en het zou gaan tussen Denemarken, Australi ë en Belgi ë om de twee resterende podiumplaatsen te vullen. De Denen probeerden met een ultieme uitval de Duitsers toch nog te verrassen, maar de Kluge en Reinhardt waren zo sterk dat ze op vijf ronden van het einde alles terug naar hun hand konden zetten. De Ketele en Ghys konden hier mee van profiteren en konden zich op deze manier naar de de bronzen medaille fietsen. Duitsland won voor het tweede jaar op rij dit WK ploegkoers, nu dus voor Denemarken en Belgi ë. Voor de Ketele en Ghys is dit een grote opsteker richting de Olympische spelen van volgende jaar in Tokyo na een wedstrijd die trouwens werd verreden aan een snelheid van 59.2 km/u gemiddeld.

Uitslag:
1 Duitsland
2 Denemarken
3 Belgi ë