Een interactief bezoek achter de hoogtechnologische schermen van het ASZ Geraardsbergen.


Geraardsbergen. Op zondag 17maart zetten overal in Vlaanderen ziekenhuizen, woonzorgcentra, welzijns-voorzieningen en andere zorgorganisaties hun deuren open in het kader van de nationale Dag van de Zorg. Ook het ASZ campus Geraardsbergen doet mee!

Geïnteresseerden krijgen op zondag 17 maart de kans om tussen 10 en 17 uur een kijkje te nemen achter de hoogtechnologische schermen van een hedendaags regionaal ziekenhuis. ASZ Geraardsbergen is met zijn 160erkende bedden en jaarlijks 13067 dagbehandelingen en 5930 ingrepen in het operatiekwartier, een belangrijke zorgverlener in Zuid-Oost-Vlaanderen.

Leer alles over het brein, oogziekten (denk aan cataract), laparoscopie, burn-out en de nieuwe CT-scan. Laat jouw hersenactiviteit meten of ontdek wat te doen bij een beroerte. Ontdek hoe een niersteenverbrijzelaar en HoLEP laser eruit ziet, of hoe een dokter het hart, de maag of de hersenen onderzoekt. Kruip eens in de huid van een chirurg of verpleegkundige. Ontdek hoe virtual reality inde zorgsector kan worden toegepast.Breng een bezoek aande pijnkliniek op campus Geraardsbergen, waar we de pati ënt enerzijds helpen zijnpijn te verminderen en anderzijds zijn levenskwaliteit proberen te verbeteren. Er is ook kinderanimatie voorzien.

Afspraak: een interactieve rondleiding tussen 10.00 en 17.00 uur in het ASZ, Gasthuisstraat 4, 9500 Geraardsbergen.

Julien Borremans