Emotionele reconstructie van B&B-drama in Sint-Maria-Oudenhove

Deze ochtend vond de reconstructie plaats van het B&B-drama dat plaatvond op zondagavond 20 januari in Sint-Maria-Oudenhove. De 57-jarige Chris T. heeft aan de speurders getoond hoe ze haar man Dirk Zegers (61) om het leven bracht.

Onderzoeksrechter Anne-Marie Dhondt en haar team arriveerden rond tien uur voor de wedersamenstelling die uiteindelijk ruim vier uur zou duren.

Ook de dochter was bij de reconstructie aanwezig. Opnieuw een emotioneel moment voor de dochter.  De komende maanden gaan de speurders de vaststellingen, foto’s en filmopnames van de wedersamenstelling van vandaag verder analyseren en koppelen aan het eerder verzamelde onderzoeksmateriaal om een precies beeld te krijgen van wat zich op die bewuste zondagavond in het huis aan de Mijnwerkersstraat heeft afgespeeld.

Op basis daarvan moet het parket dan bepalen wat de precieze kwalificatie is voor vervolging.

 

X