Schrijver Erik Vlaminck zakt af naar Horebeke

Danny De Stammeleer organiseert regelmatig lezingen voornamelijk in volkscaf é De Paling in Sint Lievens Esse – Eske zoals Danny zegt-. Deze keer speelde hij op verplaatsing en organiseerde samen met Tom van Horebeekse Boekhandel een avond met Erik Vlaminck, schrijver van onder andere “suikerspin” en “brandlucht”.

     

De inleiding van Danny mocht er best zijn, hij las een stuk voor uit Dikke Freddy, stukjes die ondertussen gebundeld zijn en uitgebracht. Dikke Freddy, schrijft naar en praat tegen zowat iedereen die als praatpaal kan dienen. Zo is de Koning een geliefkoosd personage om zijn ongenoegen tegen te uiten. Maar ook een minister of ander belangrijk figuur ontbreekt niet.

Ook las hij een paar stukken voor uit zijn nieuwe roman, “een berg mens onder witte lakens”.

In elk geval kan Erik Vlaminck zijn publiek entertainen tot genoegen van de opgekomen liefhebbers. Jammer dat de plaatsen beperkt zijn, maar in elk geval is de kop eraf voor de organisatoren en kunnen ze uitkijken om in het najaar een of andere cowboy uit te nodigen.

Achteraf was er taart en koffie aangeboden door het huis. Dank aan Machteld en dochter Armelle.