Update werken spoorwegbrug Erwetegem

Schepen van Mobiliteit Matthias Diependaele met een update over de werken aan de Spoorwegbrug ter hoogte van de Erwetegemstraat/Meerlaan in Erwetegem.

“Zoals sommigen onder u ongetwijfeld al hebben kunnen zien schieten de werken aan de spoorwegbrug op de Erwetegemstraat bijzonder goed op. Vanaf maandag treedt er een nieuwe fase in van de voorbereidende werken. Het betreft een voorbereidende fase van de aanleg van de nieuwe spoorwegbrug. Tot nog toe brachten de werken slechts heel beperkte hinder met zich mee voor de weggebruikers doordat kon worden gewerkt op een stuk dat afgescheiden ligt van de weg. Maar door het ingaan van deze fase zal dat volgende week tijdelijk (!) anders zijn. Van maandag 15 april tot vrijdag 19 april verwachten we sterke hinder met éénrichtingsverkeer en omleiding. Let wel: Het gaat enkel om volgende week. Het afsluiten van de volledige doorgang wordt nog steeds niet verwacht voor 27 mei. Concreet wordt het verkeer met rijrichting van Erwetegem naar het centrum van Zottegem behouden. Het verkeer richting Erwetegem wordt omgeleid via het Meileveld, Traveins, Ten Bosse, Oudenhovestraat, Sint-Hubertusplein, Ten Ede, Smissenhoek en Kloosterstraat. Ik geef graag nog mee dat dit niet conflicteert met de werken en omleiding op de Langestraat. Die zouden tegen vrijdag moeten afgerond zijn. Het is net om dit potenti ële conflict te vermijden dat we de keuze hebben gemaakt om de werken aan de Langestraat in 1 beweging te laten doen. Hadden we dit niet gedaan, zouden we daar wel met conflicterende omleidingen gezeten hebben met alle gevolgen van dien.”

X