Buurtbewoners luiden alarmbel na ongeval in Bevegem

Vanmiddag was er omstreeks 17.30 uur een ongeval op het kruispunt van de Welzijnstraat met de Ooststraat in Zottegem. De buurtbewoners luiden de alarmbel.

“Voor de zoveelste keer gebeurde aan het kruispunt van de Welzijnstraat met de Ooststraat een ongeval door het niet verlenen van de voorrang van rechts”, klinkt het bij de buurtbewoners. “Hoewel het een kruispunt met een fietsstraat betreft blijft de Welzijnstraat rond 17u20 een snelweg midden door een woonstraat. Niet toevallig het uur waarna de NMBS pendelparking leeg loopt na de aankomst van de IC Trein uit Brussel. Nochtans is het hier een zone 30! Gezien hier voorrang moet verleend worden voor wie uit de Ooststraat komt (nota bene een fietsstraat) had dit dus veel erger kunnen aflopen. In de toekomst zal de Welzijnstraat heraangelegd worden. De eerste plannen die de vorige legislatuur wou uitvoeren waren zwaar onvoldoende, gelukkig is dat ontwerp ‘on hold’ gezet. De signalen die we nu opvangen zijn er van meer verkeersveiligheid, ook aan de kruispunten. Voor de verkeersleefbaarheid is dit een goede zaak. Want een veilige schoolomgeving garanderen voor honderden kinderen en tegelijk de wijk leefbaar houden voor de buurtbewoners is cruciaal.”

X