Carl Devos over de zin van verkiezingen

Binnenkort worden we voor de tweede keer in een jaar tijd naar de stembus geroepen. Deze keer voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Maar werkt onze parlementaire democratie, waarbij we vertegenwoordigers kiezen die een democratisch gedragen regering aan de macht brengt, nog naar behoren? Burgers worden steeds mondiger en sommigen pleiten dan ook voor meer directe vormen van democratie zoals een referendum, of burgers die het beleid adviseren in een burgerkabinet.

Carl Devos is hoogleraar en politicoloog aan de faculteit politieke en sociale wetenschappen aan de universiteit Gent. Devos verkreeg vooral naambekendheid in Vlaanderen omwille van zijn kritische reflecties en politieke commentaren of columns en omwille van ‘inleiding tot politicologie’, een eerstejaarsvak met een sterk gemediatiseerd ‘Openingscollege’. Politicoloog Carl Devos kent als geen ander de mechanismen van onze Belgische democratische instellingen. Ziet hij heil in het meer rechtstreeks betrekken van burgers bij de besluitvorming? En zo ja: op welke manier? Ook jouw vragen komen zeker aan bod.

Op donderdag 9 mei zakt hij af naar de bibliotheek van Oosterzele. Van 20 uur tot 22 uur kan u in zijn gezelschap vertoeven. Tickets verkrijgbaar via: https://www.vormingplusgent-eeklo.be/.

X