OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

Stijn Vander Else hield een pleidooi om als stad een belangrijke eerste stap te zetten richting een ‘Smart City’

De meeste Ninoofse stadsgebouwen krijgen Wifi in 2019

Stijn Vander Elst hield een pleidooi om als stad een belangrijke eerste stap te zetten richting een ‘Smart City’

Concreet vroeg hij bevoegd schepen Joost Arents (schepen van ICT) om alle stadsgebouwen (dus niet alleen het stadhuis, maar ook alle andere stedelijke infrastructuur en voorzieningen, zoals bibliotheek, CC Plomblom, sociaal huis,…) te voorzien van een WIFI-netwerk voor personeel en bezoekers (uiteraard virtueel gescheiden van elkaar). Daarnaast vroeg hij ook te overwegen om in het stadscentrum zelf enkele WIFI-hotspots te voorzien op drukke publieke plaatsen, waar mensen dan kosteloos en zonder datalimieten toegang kunnen krijgen tot een publiek WIFI-netwerk (uiteraard is beveiliging van dataverkeer hierbij een essentieel aandachtspunt).

Het antwoord van Joost Arents stemde Stijn Vander Elst echter tevreden. De stad wil inderdaad inzetten op WIFI-netwerken en zal alle stadsgebouwen voorzien van zowel publieke als interne (personeel) WIFI en dit volgens volgende planning:
2de kwartaal 2019: stadhuis, jeugdcentrum, academie voor beeldende kunst
3de kwartaal 2019: hospitaalkapel (dienst toerisme), academie muziek, woord en dans, woon-zorgcentrum Klateringen
4de kwartaal 2019: oud-stadhuis, bibliotheek, CC De Plomblom.
2020: sporthal, ’t kadeeken, zwembad, technische dienst en nieuw sociaal huis
Ook bij nieuwe en bestaande schoolgebouwen zullen budgetten voorzien worden voor installatie van WIFI.

X