Het doek valt voor Olsa Brakel

K.OLSA Brakel-K.SK.Ronse 0-3. Na een turbulente week, met het ontslag van trainer Huysveld, was dit voor Brakel de wedstrijd van de laatste kans. Het werd helaas een afgang.

De thuisploeg kreeg een vroege pil te slikken want al in de eerste minuut kwamen de buren uit Ronse op voorsprong. Foucart stuurde Appiah de diepte in, doelman Van Den Noortgaete kwam uit, maar de bezoekende spits kende geen genade. 0-1 na 1’, het beloofde voor de thuisploeg een zware namiddag te worden. Op het kwartier pakte Thissen uit met een overhoekse trap, Van Den Noortgaete kon maar net in corner duwen. Het was slechts uitstel. Lekehal werd foutief onderuit gehaald in de grote rechthoek en de bal ging op de stip, ex-OLSA’er Achahbar schoot de 0-2 tegen de netten. Korte tijd later ontsnapte Brakel aan een derde tegendoelpunt toen Achahbar een vrije trap vanop meer dan twintig meter tegen de kruising trapte. OLSA bracht er niets van terecht en kreeg nog voor de rust de doodsteek. Appiah kon profiteren van Brakels balverlies en versloeg voor een tweede keer Van Den Noortgaete. 0-3 na 40’. De degradatie leek onafwendbaar.

Na de rust kwam Brakel dan toch eens in de buurt van het bezoekende doel. De bal geraakte niet weg uit de grote rechthoek, Haezebroeck schoot tegen de dwarsligger. Ronse speelde met de rem op, OLSA was onmondig. Met nog een kwartier te spelen nam Thissen Van Den Noortgaete onder vuur, het Brakelse sluitstuk bracht redding. OLSA kreeg ook nog een paar kansen. Haezebroeck vond doelman Knipping op zijn weg en op aangeven van Lkoutbi kopte Nfor tegen de staander. In de slotminuten kreeg OLSA nog een strafschop toegekend, maar Lkoutbi trapte de bal, geheel in de lijn van de match, zwak in de handen van Knipping.

Komende week is er nog de overbodige match uit bij Mandel United, volgend seizoen speelt OLSA een reeks lager.