(Video) Bijenkolonie nestelt zich spectaculair in centrum van Ronse

In Ronse nestelde zich gisteren een jonge koningin en haar hofhouding. Duizenden bijen overspoelden de struik waarin hare majesteit zich verschuilde, buitelden over mekaar, vielen in bosjes naar beneden en legden een zoemend tapijt over de boordstenen.

Een bijenkolonie in de stad, et alors! Waarom niet?

De dieren leken het naar hun zin te hebben. Er was geen sprake van vijandigheid naar de mens. Toch is een struik aan de ingang van een kerk, naast een druk voetpad, geen ideale locatie om zo’n groot gezin te huisvesten.

De Beiaardreporter mocht dichtbij komen, maar een interview met hare majesteit zat er niet in.

Dan maar een imker gecontacteerd om deze lieverds een nieuwe thuis te geven. Via Ward Bijl, de secretaris van de imkersbond ‘Ons Denderbieken’ in Geraardsbergen, werd een oproep gelanceerd om de zwerm te gaan ‘scheppen’.

Voor wie er niet genoeg van krijgt is hier nog een toemaatje waar u eindeloos kan naar blijven kijken:

SjK
(Dank aan imker Jan Heytens)