Dieven stelen op klaarlichte dag de Toyota Hilux van schepen Kurt Penninck (CD&V)


Galmaarden. Twee dieven hebben dinsdagnamiddag de Toyota Hilux van Schepen Kurt Penninck (CD&V) gestolen, die op de oprit van zijn boerderij stond geparkeerd. ‘De dieven gingen uiterst behendig en professioneel te werk. Ze kropen onder de sensor die een bel doet rinkelen als er iemand het erf opkomt.’

Professioneel en behendig
‘We hebben niets gemerkt,’ vertelt schepen Penninck, ‘We waren achteraan met de koeien bezig. De dieven gingen bijzonder snel en professioneel te werk. Op de beelden kan je duidelijk zien dat de twee mannen zich aan de poort aanmelden. De dieven hadden de sensor opgemerkt. Ze wisten heel goed dat de bel zo rinkelen. Daarom kropen ze onder de sensor. Terwijl de ene dief op uitkijk staat, controleert zijn handlanger of de sleutel in het stopcontact zit. Vervolgens stapt hij in de wagen en rijden beide wagens richting Galmaarden. De hele operatie duurde amper vijf minuten. We hebben niets gemerkt.’

In een gesprek met De Beiaard laat Kurt Penninck — die trouwens ook voorzitter van het BCSD is — het volgende optekenen: ‘Ondertussen contacteerden mij verschillende collega landbouwers uit Galmaarden en Bever dat ze die mannen met hun auto die namiddag rond hun bedrijf zagen rondhangen, met minder succes dan bij mij. Blijkbaar waren ze met drie. De derde zat waarschijnlijk in de wagen op uitkijk.’


De wagen die op uitkijk stond.

Andere voorvallen
Schepen Penninck kreeg intussen al heel veel sympathiebetuigingen. Via sociale media laat een dame weten dat onlangs op haar oprit een aanhangwagen werd gestolen. Een andere vrouw vertelt dat een paar jaar geleden op haar erf ook een Toyota Hilux werd gestolen. ‘Ik heb er nooit meer iets van gehoord’, vertelt ze.

De antracietgrijze Toyota Hilux heeft de nummerplaat 1-GNR-968 en is makkelijk te herkennen aan een bluts achteraan de bumper. Wie meer informatie over de wagen kan geven, kan contact opnemen met het noodnummer 101 of via de lokale politiezone Pajottenland Op het nummer 054/31.35.01.

Julien Borremans