Paaltjes tegen foutparkeerders in Bevegem

Op de hoek van de Lyceumstraat / Welzijnstraat in Bevegem werden paaltjes geplaatst tegen die foutparkeerders een halt moeten toeroepen.

Het parkeren op de strook werd jarenlang oogluikend toegelaten, maar na enkele herhaalde frappante voorbeelden van foutparkeren waarbij een gevaarlijke situatie werd gecre ëerd door het voetpad te belemmeren, liet schepen van Openbare Werken Matthias Diependaele (N-VA) enkele weken geleden weten dat er maatregelen zouden genomen worden.

Die maatregelen zijn er nu gekomen, onder de vorm van paaltjes. “Zowel bewoners, pendelaars als schoolgaande kinderen worden nu niet meer op de rijbaan gedwongen om naar school of station te stappen”, klinkt het tevreden bij de  buurtbewoners.  “Als buurtbewoners zijn we opgelucht dat het nieuwe stadsbestuur deze gevaarlijke situatie heeft aanpakt en luistert naar het schoolbestuur, buurtbewoners en pendelaars.    Het jarenlange gedoogbeleid van wildparkeren op de hoek Welzijnstraat / Lyceumstraat wordt door deze eenvoudige maatregel aangepakt.”

“Als buurtbewoners merken we al jaren een toegenomen laksheid tegenover reglementair parkeren. Nochtans is dit een levendige wijk met een heel aantal scholen. Net als de scholen vinden de buurtbewoners verkeersveiligheid erg belangrijk. En dat vraagt een inspanning van iedereen. Met de komst van het mobiliteitsplan (en wie weet een nmbs-alternatief voor de parkeertoren) is er binnenkort een uitgelezen kans om de mobiliteit in Bevegem en met uitbreiding in heel Zottegem duidelijk te stellen. We zijn blij dat het stadsbestuur luistert naar zijn inwoners en tussentijdse maatregelen neemt. Maar dat is niet genoeg. Ook de politie zal haar aanpak moeten veranderen en een consequent beleid moeten voeren willen we blijvend iets veranderen. Foutparkeerders zijn als onkruid. Als je er een tijdlang niet naar omkijkt, staan ze er terug!”