Zondagsreserven Tenstar Melle behaalden verdiende podiumplaats

De zondagsreservan van Tenstar Melle sloten de huidige jaargang af met een ruime zege op Oostakker (2-5) en palmden zo de derde plaats in. Meteen ook het zevende opeenvolgende seizoen in de top-5.

In de ruime regio rond Gent kunnen enkel De Pinte en Heusden op zondagochtend een dergelijk rapport voorleggen. Des te opmerkelijk is de weg die Melle hiervoor moest afleggen, na vele jaren in de kelder van de rangschikking gekampeerd te hebben. Coach Jelle De Keukeleire is dan ook terecht fier op de verwezenlijkingen: “Niemand had acht jaar geleden kunnen inschatten dat we het zo goed zouden doen, met vier keer top-3 inclusief een kampioenstitel. Het is het resultaat van volhardendheid, gedrevenheid en ambitie. Het mooiste bewijs is dat ik nog steeds regelmatig hoor van spelers dat ze hun mooiste sportieve periode bij ons beleefden en dat ze die drive en motivatie zelfs niet terugvonden bij veel eerste ploegen.”

Het seizoen 2018-2019 van Tenstar Melle had veel weg van een rollercoaster. De start werd volledig gemist, waardoor rood-wit onverwacht onderin belandde. Vanaf eind oktober en nadat de kern een gevoelige kwaliteitsinjectie had gekregen, deed Melle haasje over met 10 ploegen na een ongeslagen reeks van 11 wedstrijden (31 punten op 33). Dat bracht hen uit een verloren positie zowaar terug in de titelrace. In het laatste deel van het seizoen acteerde rood-wit evenwel iets te wisselvallig om tot het einde mee te strijden voor de oppergaai en moest het zich uiteindelijk tevreden stellen met een derde stek. “We hebben dit seizoen het volledige scala aan emoties doorlopen”, bevestigt De Keukeleire. “Het overheersende gevoel is er niettemin één van grote tevredenheid. De doelen die we in augustus gesteld hadden, zijn ruimschoots ingevuld en zelfs overtroffen. Zo hadden we wekelijks een ruime wedstrijdkern ter beschikking en brachten we bij momenten heel goed voetbal. De verjonging die we doorgevoerd hebben, is bovendien geruisloos verlopen. Waar de gemiddelde leeftijd de vorige jaren steevast boven de 35 jaar bedroeg, hadden we dit seizoen regelmatig een wedstrijdkern van gemiddeld 30 jaar en jonger.”

De toekomst oogt dan ook rooskleurig. De Keukeleire: “Uit gesprekken die mijn T2 en rechterhand Philip Van Cauteren en ikzelf met de spelers gehad hebben, blijkt dat de honger binnen de spelersgroep nog lang niet gestild is. We hebben al een aantal veelbelovende transfers gedaan en hopen ook op de terugkeer van enkele sleutelspelers die langdurig geblesseerd waren. Het doel is dus zeker om de lijn door te trekken en ambitieus het nieuwe seizoen 2019-2020 in te gaan. Het wordt dan vooral zaak om goed uit de startblokken te schieten en onmiddellijk mee te zijn met de kopgroep. En dan weet je maar nooit waar het Tenstar-schip strandt…”

X