Melle verrast met een kandidaat op élke Groen-lijst

Bij deze verkiezingen blijken maar liefst drie kandidaten uit Melle op te komen voor Groen. Ze staan elk op een verschillende lijst en waren blij verrast toen ze hoorden wie er nog uit Melle meedoet. “Melle is één van de plaatsen waar Groen boven de twintig procent uit komt en waar de partij het sterkst gestegen is”, vertelt Tijl De Witte, gemeenteraadslid. “Voor de Vlaamse, Federale én Europese verkiezingen kan de Mellenaar nu stemmen voor iemand uit eigen gemeente.” Violet (35) wil zich inzetten voor waterzekerheid, Tijl (45) voor mensen die het moeilijker hebben en voor natuurbehoud. Lotte (34) ziet in het mobiliteitsbudget voor elke werknemer een belangrijke stap in de strijd tegen klimaatverandering.

Wie zijn de drie kandidaten?

Violet Oloibiri — 4de opvolger Europees parlement, Doctor in Toegepaste Milieutechnologie, 35 jaar, Driebunderputlaan

De onderzoekster en moeder van twee jonge kinderen wil van Europa een plaats maken waar we ons vandaag en in de toekomst thuis voelen. “Drinkbaar water is een basisrecht en dat zal in de toekomst in Belgi ë misschien niet meer vanzelfsprekend zijn. Als we nu geen actie ondernemen, komt de dag dat er geen water meer uit onze kranen komt dichterbij. Je merkt het nu al: het grondwaterpeil staat ondanks de regen nog steeds te laag na vorige zomer. Ons drinkwater komt in Belgi ë voornamelijk uit grondwater. We moeten dus strategisch inzetten met maatregelen zoals de betonstop, ontharding en bebossing.”

Tijl De Witte – 6de opvolger Federaal parlement, Dataconsulent bij de Stad Gent, gemeenteraadslid Groen Melle, 45 jaar, Vogelstraat

Tijl vindt het belangrijk dat mensen die het moeilijker hebben de nodige zorg, ondersteuning en kansen krijgen, zodat ze zelf hun toekomst in handen kunnen nemen. Hij staat de laatste tijd in Melle bekend als de man achter het protest tegen de overhaaste kap van bomen. “Door het recente rapport over biodiversiteit weten we dat er heel wat diersoorten verdwijnen, ook in Belgi ë. Zelfs de bijen, die zeer nuttig en zelfs onmisbaar zijn voor ons voedsel, hebben het enorm moeilijk. Het is dus hoog tijd om de natuur die we nog hebben te behouden en uit te breiden.”

 

Lotte Alissa Van Boxem – 18de plaats Vlaams parlement, Zelfstandig tekenaar en fotograaf, 34 jaar, Palmstraat

Lotte fotografeert ondernemers en verzorgt raamtekeningen voor bedrijven. Met deze job staat ze midden in de economische realiteit. “Als we de duizenden wetenschappers geloven die aan de alarmbel trekken, kunnen we binnenkort niet meer ondernemen. We zijn een klein land maar we stoten veel uit, dus we kunnen een groot verschil maken. Voor onszelf en onze kinderen.” Ook mobiliteit en welvaart liggen haar nauw aan het hart: “Voor de werkende mens die dagelijks in de file staat, plant Groen een mobiliteitsbudget op maat. We plannen daarbij een taxshift waardoor veel mensen meer nettoloon overhouden.”

Contact: Tijl De Witte – Gemeenteraadslid – 0493 50 86 56 –  dewittetijl@gmail.com