KMV ‘Voor God en Vlaanderland’ Scheldewindeke speelt met hart en ziel

In het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke hebben de muziekliefhebbers een genietbaar concert gezien van de Koninklijke Muziekvereniging ‘Voor God en Vlaanderland’. De fanfare liet je genieten van een avondje TV kijken. Voor ‘God en Vlaanderland’ speelde alweer met hart en ziel.   (R 17, foto’s DDL).

‘Voor God en Vlaanderland’ presenteerde een avondje TV kijken. Een terugblik op vervlogen tv – series. Het orkest, knap geleid door dirigent Wim Van Volsem, trakteerde het publiek op prachtige nummers.   Het oog wil ook wat, op de achtergrond een mooie beeldmontage van de verschillende tv-series. Presentatrice Helga Parewijck gidste je in stijl doorheen de avond, met het thema muziek.   Passeren de revue: Flikken, The Flying Doctors, Love and Marriage, Out of Africa, Gladiator, Air Force One, Love Boat, Laurel and Hardy, Herbie fully loaded, Who pays the Ferryman?, North and South, How to train your Dragon, Windkracht 10. Knap, allemaal. Na de deugddoende pauze ging het verder met: The A-Team, The Thorn Birds Theme, The Sirnpsons, The Muppets, The Mask of Zorro, Schalkse Ruiters, Televisions, Melodien,The Ludlows, Marchof the Smurfs en The Flintstones.

De fanfare heeft met dirigent Wim Van Volsem een goudhaantje in huis. Hij behaalde het laureaatsdiploma Fagot en Kamermuziek aan het Lemmensinstituut Leuven. Hij is leraar en ook fagottist en contrafagottist in diverse Belgische orkesten. Wat kamermuziek betreft is Wim Van Volsem ook actief in diverse kwartetten. Hij is ook dirigent van de harmonie Sint — Cecilia Zomergem en van live band XEADO. Het publiek bleef gedisciplineerd luisteren. De muziekvereniging Voor God en Vlaanderland blijft Scheldewindeke op de kaart zetten. De dirigent en muzikanten blijven zich met veel enthousiasme inzetten voor de fanfare. De Koninklijke Muziekvereniging Voor God en Vlaanderland heeft woorden van dank voor het gemeentebestuur, de cultuurraad, het Kluize-team, de sponsors, de sympathisanten, het trouw publiek. Interesse om lid te worden? Contact: www.fanfarescheldewindeke.be, info@fanfarescheldewindeke.be.     Reporter 17